Story

Het verhaal van Paradijshof

Over liefde voor exceptionele smaken en bijzondere vriendschappen

Er was eens, in Goa, India, een dochter van een groothandelaar in rijst. Haar naam was Radjpatie. Ze had ogen met een twinkeling die je alleen in een geslepen robijn ziet en mooi, lang, bijna zwart haar. Zij was bescheiden, zacht van aard en loyaal. Maar bovenal was zij een vrouw met een groot hart, met een hartstochtelijke verlangen om nieuwe, schitterende en intense smaken te ontdekken. 

Op haar twintigste ontmoet Radjpatie Johannes, een jonge man die vanuit Israel zaken doet met haar vader. Hij blijkt haar liefde voor bijzondere smaken te delen. Ze trouwen en beginnen een zwerftocht over de wereld, op zoek naar hemelse, mysterieuze en ongelooflijk mooie ingrediënten, recepten en restaurants die prikkelen, verleiden en verrassen. 

Bijzondere, kosmopolitische vriendschappen ontstaan, over de hele wereld, van mangoboeren in Pakistan tot sterrenrestaurateurs in New York. En culinaire kunstenarij en alchemie wordt al snel het handelsmerk van Radjpatie en Johannes. Nieuwe, betoverende recepten ontstaan, door de ontdekking van vergeten ingrediënten en een overvloed aan inspiratie.

In 1976 richten Radjpatie en Johannes Paradijshof International Delicacies op. Het wordt een gepassioneerd bedrijf met een uitgestrekt internationaal netwerk van boeren en leveranciers aan de ene kant, en chique hotels en restaurants aan de andere kant.

Ook krijgen Radjpatie en Johannes twee dochters, en twee zonen. En al snel blijkt dat hun kinderen over precies hetzelfde gastronomisch DNA beschikken als zijzelf. Niets of niemand kan hen nog tegenhouden om de wereld af te reizen, om hetzelfde te gaan doen als hun ouders in de jaren ’60 en ’70 deden.

En nu, anno 2017, is er eigenlijk niets veranderd bij Paradijshof. De familie doet er nog steeds alles aan om met onvoorwaardelijke liefde haar klanten te verwennen met tijdloze, charismatische en onvergetelijke smaken uit de hele wereld.